Що краще зареєструвати ТОВ (ТОВ) або СПД (ФОП)

Для початку давайте розберемося, що таке ТОВ? ТОВ – це організаційно-правова форма власності, юридична особа, до складу якого можуть входити засновники (учасники) з розподіленими частками між ними. Засновниками ТОВ можуть бути як юридичні особи, так і фізичні особи. Товариство з обмеженою відповідальністю може створюватися на певний термін або необмежений термін.
Товариство з обмеженою відповідальністю має в плині 12 місяців з моменту реєстрації сформувати свій статутний капітал. Якщо по закінченню цього терміну статутний капітал не сформований, то засновники повинні прийняти рішення зменшити його до фактично внесеного. Згідно законодавства України, статутний капітал не лімітований і він може бути в розмірі від 1 грн.
У ТОВ вищим органом управління є Загальні збори засновників. При наявності 60% голосів Загальні збори засновників є правомочним. До компетенції загальних зборів засновників належать всі найважливіші питання з управління компанії. У товариства з обмеженою відповідальністю є виконавчий орган – це директор або дирекція. Дирекція має на увазі наявність генерального директора ТОВ, фінансового директора ГО, комерційного директора ТОВ, виконавчого директора ТОВ та інше.
Чому ТОВ обмежена в своїй відповідальності. Це пов’язано з тим, що підприємство відповідає перед своїми кредиторами виключно своїми вкладами в статутний капітал.
Що таке ФОП (ФОП)? ФОП – це фізична особа-підприємці або Фізична особа-підприємець. Фізична особа-підприємець, в основному працює на себе. Останнім часом, реєструвати своїх працівників стало вигідно для роботодавців тому в такій формі взаємозв’язку між роботодавцем і найманим співробітником значно економляться кошти на податки. Фізична особа підприємець не може мати статутний капітал, все його майно є його капіталом. Це є основним мінусом в області відповідальності (якщо порівнювати ТОВ та ФОП) так як ФОП відповідає всім своїм майном перед кредиторами. У фізичної особи підприємця значно спрощена система звітності та ведення бухгалтерського обліку ніж у ТОВ.
У ТОВ і у ФОП є свої плюси і свої мінуси і вони підходять для різних видів діяльності.
Звертайтеся до наших юристів, щоб зареєструвати ТОВ або зареєструвати СПД в Києві і по всій Україні. Звертайтеся до наших досвідченим бухгалтерам для бухгалтерської консультації або замовте бухгалтерське обслуговування для вашого бізнесу.

Автор:
Догори