Відкриття фінансової компанії: юридичні аспекти


Фінансові компанії, які створюються з метою надання фінансового посередництва, мають право надавати різні послуги в банківській сфері, в сферах брокерства, лізингу, кредитування фізичних і юридичних осіб. До того, як відкрити фінансову компанію, слід визначити, яким саме видом послуг вона буде займатися: випуском платіжних карток, платіжних документів, обміном валюти, довірчим управлінням фінансовими активами, фінансовим лізингом, переведенням грошових коштів, наданням гарантій та поручительств, торгівлею цінними паперами, послугами в сфері страхування та пенсійного забезпечення або іншими послугами.

Реєстрація фінансових компаній є складним багатоетапним процесом, який починається створенням юридичної особи, формуванням статутного капіталу, розробкою внутрішньої документації і закінчується отриманням необхідних ліцензій і свідоцтва.

Процедура державної реєстрації фінансової компанії починається з підготовки пакета установчих документів. Цей етап передбачає внесення до статуту всіх видів фінансових послуг, які ваша компанія має намір надавати клієнтам. Зміст пакету необхідних для реєстрації документів залежить від виду діяльності майбутнього фінансової установи.

Далі процедура реєстрації фінансової компанії виконується за звичайною для таких випадків схемою. Після постановки на облік в податковому відомстві і в усіх необхідних фондах. Потім готується документація з подальшим внесенням установи до реєстру фінансових компаній. Завершальним етапом реєстрації фінансової компанії після підготовки відповідних документів стає довгоочікуване отримання ліцензії, що дає право на надання тих чи інших послуг фінансового характеру.

Реєстрація фінансової установи – досить клопітка справа, пов’язана з численними юридичними складнощами. Можна зайнятися процесом державної реєстрації самостійно, проте, якщо ви хочете відкрити фінансову компанію без зволікання і непотрібних зволікань, є сенс скористатися допомогою професійних юристів і звернутися для отримання відповідних послуг у спеціалізовану юридичну компанію.

Кваліфіковані фахівці, що володіють достатнім досвідом і юридичними знаннями, виконають реєстрацію фінансової установи в найкоротші терміни, що дозволить дуже швидко окупити витрати на юридичні послуги, завдяки чому в кінцевому підсумку ви виграєте не тільки в часі. Професійне юридичне супроводження при отриманні необхідної ліцензії та внесення підприємства до реєстру гарантує реєстрацію фінансової компанії з мінімальними витратами часу і сил.

 

Догори