Звіт по Єдиному податку 2018 для ТОВ.Терміни подачі звіту по єдиному податку.


Звітність для ТОВ на Єдиному податку

Кожен бізнесмен задається питанням – як вести бухгалтерію і які звіти подавати працюючи на спрощеній системі оподаткування (Єдиний податок). Згідно чинного законодавства, існує кілька видів оподаткування, в залежності від виду оподаткування подаються основні звіти. Якщо Вами для роботи було обрано Товариство з обмеженою відповідальністю на Єдиному податку (спрощена система оподаткування).

Слід зазначити, що на спрощеній системі оподаткування підприємство платить податки з виручки (вся сума, яка зайшла на розрахунковий рахунок особи і в касу підприємства, є винятки з транзитним сумами), а не з результату «доходи мінус витрати» як на загальній системі оподаткування.

В цьому випадку якщо ведеться діяльність і є рух по розрахунковому рахунку необхідно нараховувати заробітну плату співробітникам, навіть якщо це один директор.

Податки, які платить ТОВ на єдиному податку:

– єдиний податок

– єдиний соціальний внесок (ЄСВ)

– податок на доходи фізичних осіб (ПДФО)

– військовий збір (ВС)

– податок на додану вартість (ПДВ), в разі, якщо була обраний статус платника ПДВ і ставка єдиного податку 3% плюс 20% ПДВ.

А також екологічний податок, акцизний податок, податок на майно (податок на авто, земельний податок, крім землі використовуваної в господарських цілях і податок на нерухомість) і рентні платежі.

Список звітів, які необхідно подавати ТОВ на єдиному податку:

1) Звіт по єдиному соціальному внеску (Додаток 5)

Терміни подачі звіту з ЄСВ:

Звіт по єдиному соціальному внеску (Додаток 5) подається щомісяця до 20 числа наступного місяця за попередній, тобто за серпень місяць ми зобов’язані подати звіт до 20 вересня.

Штрафи за неподання звіту з ЄСВ:

За несвоєчасну подачу звіту з ЄСВ або його неподання штраф 170 грн (ст. 25 Закону України «Про Єдиний соціальний внесок»:

Терміни сплати ЄСВ і штрафи:

ЄСВ нараховується та сплачується при кожній виплаті доходу співробітнику. Але якщо заробітну плату не виплатили, сплатити ЄСВ все ж потрібно не пізніше 20 числа наступного місяця за попередній згідно ч. 8 ст. 9 Закону України «Про Єдиний соціальний внесок». Якщо останній день сплати – вихідний або святковий, сплатити ЄСВ можна в наступний за ним робочий день як зазначено в п. 11 розд. IV Інструкції № 449.

Згідно ст. 25 ч. 8 ст. 9 Закону України «Про Єдиний соціальний внесок» за несвоєчасну сплату або несплату ЄСВ передбачений штраф в розмірі 20% від суми недоплати, а також начісляеться пеня в розмірі 0,1% від суми недоплати за кожний день прострочення.

2) Декларація платника ПДВ –

Терміни подачі звіту по ПДВ

Декларація платника ПДВ – подається щомісячно (до 20 числа наступного місяця за попередній) або поквартально (термін подачі 40 календарних днів після закінчення поточного кварталу).

Штрафи за несвоєчасну подачу декларації з ПДВ

За несвоєчасне подання або неподання декларації з ПДВ законодавством передбачений штраф 170 грн, а за повторне порушення протягом року -штраф 1020 грн (ст. 120 Податкового кодексу України.

Терміни сплати ПДВ і штрафи

Сплата ПДВ здійснюється протягом 10 календарних днів після граничного терміну подання звіту з електронного рахунку ПДВ.

· У розмірі 10% від суми несплаченого податкового зобов’язання + пеня за кожний наступний день несплати – якщо затримка до 30 календарних днів включно, після закінчення останнього дня встановленого терміну оплати;

· У розмірі 20% від суми несплаченого податкового зобов’язання + пеня за кожний наступний день несплати – якщо затримка понад 30 календарних днів включно, після закінчення останнього дня встановленого терміну оплати;

3) Звіт за єдиним податком

Термін подання звіту за єдиним податком і штрафи

Декларація платника єдиного податку подається поквартально. Державою виділено 40 календарних днів на подачу звіту по закінченню кварталу.

За несвоєчасне подання або неподання декларації за єдиним податком законодавством передбачений штраф 170 грн, а за повторне порушення протягом року -штраф 1020 грн (ст. 120 Податкового кодексу України).

Сплата єдиного податку та штрафи

Сплата єдиного податку допускається протягом 50 календарних днів після закінчення поточного кварталу.

Які штрафи за несплату єдиного податку:
· У розмірі 10% від суми несплаченого податкового зобов’язання + пеня за кожний наступний день несплати – якщо затримка до 30 календарних днів включно, після закінчення останнього дня встановленого терміну оплати;

· У розмірі 20% від суми несплаченого податкового зобов’язання + пеня за кожний наступний день несплати – якщо затримка понад 30 календарних днів включно, після закінчення останнього дня встановленого терміну оплати;

Також звертаємо увагу, що пеня нараховується тільки з 91-го дня після граничного терміну сплати єдиного податку.

У разі, якщо платник ЄП не сплачує єдиний податок протягом двох кварталів, він автоматично лішаеться статусу платника єдиного податку та буде переведений на загальну систему оподаткування.

4) Звіт 1дф

Терміни подання звіту та штрафи

Звіт 1дф подається поквартально протягом 40 календарних днів після закінчення поточного кварталу. У цьому звіті ми подаємо інформацію по нарахуванню ПДФО і військового збору.

Штраф за неподання звіту нараховується в розмірі 510 грн., А при повторному правопорушенні протягом року – в розмірі 1 020 грн. згідно п. 119.2 Податкового кодексу України.

Терміни сплати ПДФО і військового збору, штрафи:
Поточного законодавства встановлені наступні терміни сплати ПДФО і ВС

У момент виплати доходу
Протягом 30 календарних днів після закінчення звітного місяця в разі якщо дохід був нарахований, але не виплачений.
Штраф при затримці сплати: – до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем ​​сплати грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу; – більше 30 календарних днів – у розмірі 20% такої суми

В даному випадку пеня нараховується із розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ, що діє на день виплати (нарахування) доходів на користь платників податків – фізичних осіб. Нарахування пені здійснюється з дня настання строку погашення податкового зобов’язання, визначеного податковим агентом при сплаті (нарахуванні) доходів на користь платника податків-фізособи і / або контролюючим органом під час перевірки податкового агента.

5) Фінансова звітність малих підприємств подається у вигляді Звіту суб’єкта малого підприємництва (Звіт малого підприємства) – Форма №1-м, Форма №2-м.

Терміни подання фінансової звітності для малих підприємств:

Термін подання квартальної фінансової звітності нe пізніше 25 числа мeсяца, який настає зa звітним кварталом (пункт 5 Порядку подання фінансової звітності), річної фінансової отчетності- нe пізніше 28 лютого наступного зa звітним роком (пyнкт 5 Порядку подання фінансової звітності).

Цей звіт також подаються до податкової разом c податковою декларацією (пункт 46.2 HКУ)

Порушення і штрафи за неподання фінансової звітності:

Стаття 1642 КУпАП передбачає штраф від 8 дo 15 НМДГ (від 136 грн. Дo 255 грн.) За “внесення неправдивих даних тих в фінансову звітність, неподaчу фінансової звітності”. За повторне правопорушення протягом року – від 10 до 20 ННМДГ.Однако при цьому накладати штрафи за цією статтею можуть тільки органи МВС і органи державного фінансового контролю (а вони перевіряють лише підприємства, пов’язані з бюджетними коштами).

Згідно з листом ДПСУ № 2199/5 / 15-1416 oт 02.11.2011 зa неподання фінансової звітності штраф точно так само, як за неподання податкових декларацій – п.120.1 cт.120 ПКУ

Звертайтеся в нашу Консалтингову компанію, ми надаємо якісні бухгалтерські послуги для бізнесу.

Працюючи з професіоналами – ви гарантовано прийдете до успіху!

Догори